534 прегледи 0 коментари

Miss Macedonia Facebook 2012

by on 15/03/2012
 
Македонија вклучена во истражување за користењето на социјалните медиуми
 
 
Креирање на Facebook и Twitter инфографици
 
 

Девојки, девојкииииии! Дали сакате да бидете единствена помеѓу илјадници други? Премногу се грижите за вашиот изглед, имате гардеробер кој зафаќа половина од вашиот стан и тон фотографии кои воодушевуваат?

Backastage повторно со нова “бајка за сите принцези”. И оваа пролет ги изненадува своите фанови со Miss Macedonia – Facebook 2012. Натпреварот можете да го најдете на Facebook страната на Backstage, на  следниот линк ->

Според статистиките од Facebook платформата, овој натпревар таргетира завидна бројка на корисници:

  • Бројот на македонки на Facebook брои:400,600
  • Бројот на македонки на возраст од 15-25 години: 265,500
  • Мажи кои треба да гласаат за најубавата македонка:537,040

Интересно истражување од професорот Mikolaj Jan Piskorsky докажува дека жените се главни споделувачи на фотографии на социјалните мрежи:

Men prefer looking at women they don’t know, followed by looking at women they do know. And women prefer looking at other women they know.” It’s pretty evident that everyone digs looking at pictures of chicks.

Чекори за да се приклучите во овој натпревар:

  • искористете ја љубовта кон модата,
  • разбудете ја својата имагинација,
  • активирајте ги вашите Facebook пријатели,
  • споделете ги вашите најдобри фотографии, и
  • собирајте лајкови
  • … а ние ќе ги разбудиме сетилата и ќе гласаме за најдобрите.

Апликацијата содржи опции за прикачување на поголем број на фотографии, профил на секоја учесничка, опции за споделување на фотографиите на Facebook и секако опции за покана на пријатели да гласаат.

Запомнете, најдобрата ќе оди во Кина на светскиот избор„Miss All Nations 2012“. Среќно!