Author Archive
-
НАЈНОВИ ПОСТОВИ
 
buzzbase-social-media-campaigns

Со BuzzBase до вирални кампањи за кои сите ќе зборуваат!

Колку од вас во моментов имате вест што нестрпливо чекате да ја споделите на ваш Twitter или Facebook профил?! Нормално е, возбудени сте и сакате што побрзо да ги информирате сите другари за вашите супер интересни вести. Почекајте малку! Што ако имате пристап до екипа на мнооогу влијателни друштвени профили. Екипа од луѓе што буквално […]
macedonia-startup-nation

Стартап нација #времеЕ

Размислував,… па гуглав “how to create a startup nation” и не се зачудив! Израел е во скоро секој муабет на оваа тема. Научив нов збор chutzpah (ḥutspâ (חֻצְפָּה)), и како што укапирав значи неформалност со блага доза на арогантност или дрскост. Подетално, овој збор опишува став, кој ги охрабрува помладите да предизвикаат авторитет, да кажат […]

silikonska-dolina-facebook

Во живо од “силиконската долина”

Сан Франциско е многу сличен град како Скопје, а и луѓето не се многу поразлични. Ќе се изненадите колку многу луѓе на улица ќе ве поздрават или ако лутате ќе ве прашаат дали ви треба помош. Ако некогаш имате можност да патувате во US, ако имате свој бизнис, сакате да најдете бизнис партнер, сакате да […]
facebook-retargeting

Facebook ре-таргетирање за паметни маркетери

Ретаргетирањето е ‘hard core’ техника за интернет маркетинг. Сите што користат ваков формат на маркетинг точно знаат како се однесуваат нивните вебсајт посетители и според мене многу паметно си ги трошат своите маркетинг буџети. Ре-таргетирањето веќе со години е најефективниот начин за користење на Google Adwords. Ако прочитате повеќе за техниката на ретаргетирање, ќе сретнете […]

facebook-conversion-ads

Мерење на вебсајт конверзии од Facebook реклами

Facebook има супер едноставан процедура за да ви овозможи мерење на конверзии на вашиот вебсајт. Ќе треба да си креирате пиксел код и ќе треба да го додадете на страната која сметате дека е важна за регистрирање на конверзии. Најчесто е веб страната по пополнување на форма за регистрација или уште подобро ако имате интегрирано […]
facebook-ponudi

За што можете да ги користите Facebook Offers?!

Пред неколку часа, Facebook offers  се официјално достапни за сите фан страни со над 400 фанови. Веќе пишувавме за Facebook offers уште кога беа во бета, па во овој пост нема да ви објаснуваме како да ги сетирате овие онлајн купони. Повеќе не интересира како можете веднаш да почнете да ги користите и за што најмногу ќе […]