(e)Бизнис идеи
-
НАЈНОВИ ПОСТОВИ
 
macedonia-startup-nation

Стартап нација #времеЕ

Размислував,… па гуглав “how to create a startup nation” и не се зачудив! Израел е во скоро секој муабет на оваа тема. Научив нов збор chutzpah (ḥutspâ (חֻצְפָּה)), и како што укапирав значи неформалност со блага доза на арогантност или дрскост. Подетално, овој збор опишува став, кој ги охрабрува помладите да предизвикаат авторитет, да кажат […]
silikonska-dolina-facebook

Во живо од “силиконската долина”

Сан Франциско е многу сличен град како Скопје, а и луѓето не се многу поразлични. Ќе се изненадите колку многу луѓе на улица ќе ве поздрават или ако лутате ќе ве прашаат дали ви треба помош. Ако некогаш имате можност да патувате во US, ако имате свој бизнис, сакате да најдете бизнис партнер, сакате да […]

grouper-rodenden

Интервју со Нина Ангеловска, CEO на Grouper

Не знам дали слушнавте, Grouper слави роденден и сите сме поканети Grouper e eден од најиновативните и најспешните вебсајтови во Македонија. Во 2013 доби награда за најдобар вебасјт за е-трговија, а статистиките покажуваат дека всушност Grouper успеа да го направи онлajн плаќањето наше секојдневие. За растот и секако идното позиционирање на Grouper, прочитајте го ова […]
renoviraj-mk

Ви треба мајстор? Реновирај.мк

by Админon 05/12/2013
Случајно налетавме на многу корисен сервис т.е директориум на сите мајстори во Македонија. За разлика од останатите директориуми на фирми, Реновирај.мк конкретно се специјализира за собирање на сите мајстори на едно место и ги категоризира според дејност и град. За можностите кои ги нуди Реновирај.мк погледнете го следново видео: Твитни! На прв поглед најдобра е […]

facebook-live-uber-chat

Додадете Facebook Live Chat на вашиот вебсајт

Компанијата Die Socialisten, позната како одличен PMD иноватор на платформата на Facebook, објави свој нов проект – Uberch.at, виџет за Facebook Live Chat кој е всушност замена за Facebooks Live Stream (ќе престанува да функционира во Октомври). Го издвојуваме овој проект најмногу поради едноставноста на поставување, користење и секако овозможените опции за креирање на друштвен […]
skopje-city-mall

MyMall – Facebook трговски центар

Дали некогаш сте посакувале да отворите свој бутик, супермаркет, кино, куглана, ресторан или книжарница?! Дали би креирале свој бренд или би претставувале веќе познат светски бренд? Од денес започнува со работа виртуелниот трговски центар, MyMall со локација на Facebook страната на Skopje City Mall. Поканети се сите пријатели на Skopje City Mall, да станат дел […]