(e)Маркетинг кампањи
-
НАЈНОВИ ПОСТОВИ
 
veronica-mars-kickstarter

Како оживеа Вероника Марс?

Бизнис литературата веќе станува здодевна со постојано потенцирање на тоа дека индустриите се трансформираат заради Интернетот. Мене, не само што ми е преку глава да го слушам ова, туку и сметам дека години наназад за многу индустрии само се зборува дека се менуваат, кога во суштина некои работи истрајно и ригидно влечеа накај статус квото. […]
skopsko-rakomet-facebook

[Facebook натпревар] Борко брани, вие шутирате

Почна ракометот!  Реквизити, кикирики, пиво, кренати раце, фрлање далечински управувачи, судија ******, итн итн итн. Скопско одлично го користи своето Facebook присуство со цел да ги анимира своите фанови за време на Европското првенство во ракомет. Па така, ако се приклучите во Facebook натпреварот на Скопско ќе можете буквално да си го вежбате шутот од 7 […]

dormeo-spanko

[Facebook кампања] Dormeo спанко на месецот

by Админon 18/12/2013
Dormeo започна со избор на ‘Спанко на месецот’ преку својата Facebook фан страна. Кампањата ќе трае цела 2014 година и секој месец ќе се избира нај-спанкото за тој месец. Кампањата е реализирана со помош на Facebook апликација за натпревари преку која фановите ќе можат да прикачуваат фотографии од своите спанковци и секако да ги покануваат […]
taskirat-facebook-app

[Facebook кампања] Best of Taksirat

Најголемите фанови на Taksirat ќе можат да си ја креираат својата Best of Taksirat листа и да се натпреваруваат во рамките на Facebook натпреварот што во моментов е активен на Facebook фан страната на Џабест. Колку сте фанови на Таксират? Кликнете овде и креирајте ја вашата Best of Taksirat листа: Наградниот натпревар трае од 10 […]

youtube-slatkar-kampanja

[Пример] Користење на Youtube – Кампања за промоција на концертот на Слаткар

by Админon 04/12/2012
Youtube е ефективен канал за комуникација и креирање на масовен ефект и реализирање на брендинг целите за пласирање на новитет на пазарот. Како што можеме да забележиме, сепак неговото користење во Македонија е повеќе ненамерно од намерно, т.е без акцент на неговата главна улога во спроведувње на онлајн кампањите. Сепак, еден од поуспешните проекти во […]
facebook-ads-zynga

Реклами од Facebook ќе се појавуваат и на Zynga.com

by Админon 26/06/2012
Facebook почна да прикажува реклами надвор од својата околина – вебстрана, чекор напред пред креирање на поголема оналјн мрежа слична како Google Adwords. Новитетот е што, рекламите креирани како sponzored stories имаaт можност да бидат прикажано во тикерот додека играте игри на Zynga.com. Овој иницијален потег е оправдан со оглед на фактот дека корисниците се […]