Прв на Google
-
НАЈНОВИ ПОСТОВИ
 

Вклучете се во Party Mode преку Google+ Events

by Админon 28/06/2012
Корисниците на Google+ од вчера си добија нова можност да си креираат страни за свои приватни или јавни настани. Google+ Events, е по се изгледа нај-функционално збогатенен сервис за креирање настани, споделување слики и коментари со пријатели, но и со пошироката јавност за одреден настан. Ние се подготвуваме за утакмица, па за таа намена си […]

Google +1 препораки

Друштвените копчиња кои се ефективен начин за зголемување на сообраќај и анимирање на веб посетителите, се дојдени до точка на meinstream. Еден од најголемите иноватори во овој сегмент е секако Google +. Овие постојани обиди за поголема експлоатација на функционалноста на +1 копчето, се нормално во насока на зголемување на користењето на Google+ мрежата. Најновата […]

Adwords сугерира дисплеј банери од текстуални реклами

Google овозможи креирање банери од текстуални реклами директно во анимирана реклама. Од денес во Display Ad Builder ќе пронајдете опција со која Google ќе ви сугерира анимирани банери со содржина од постоечка текстуална реклама. Ако веќе користите Display Ad Builder знаете дека можете да: користите готови анимирани темплејти промените позадинска слика, боја, да додадете слика […]
google-social-results

Google направи историска грешка! Дали се ближи крајот на SEO?!

Сигурна сум дека забележавте промени при пребарување во Google или “Search, Plus Your World”,  нов начин на приказ на пресонализирани резултати со приоритет на содржини од корисничките Google+ профили. Немаше да биде толку голем проблемот, ако Google овие персонализирани резултати не ги воведеше како default опција, без разлика што може  да се исклучи опцијата. Со […]

google-so-nov-bar

Google со нов дизајн на главното мени

Новите промени во изгледот и навигацијата во Google, вклучуваат нов дизајн на начинот на приказ на главното мени на Google. Ако до сега навигацијата беше поставена во рамките на менито со црна позадина, во наредниот период навигацијата ќе биде пристапувана како drop-down од самото Google Logo. На крајниот десен агол ќе биде додаден и линк […]

‘Долина на волците’ најмногу се гледа во Делчево, а ‘Љубов и казна’ во Скопје

Според резултатите овозможени од алатките на Google, интересни се податоците за одредени клучни зборови кои се пребарувани од корисниците. Така за нас, интересно е да ви споделиме дека фразата “dolina na volcite” е очигледно најпребарувана од Делчевчани :)) Тука некаде се и гледачите од Гевгелија и Штип, а дури на петто место се скопјани. Алатката […]