Друштвени мрежи
-
НАЈНОВИ ПОСТОВИ
 
buzzbase-social-media-campaigns

Со BuzzBase до вирални кампањи за кои сите ќе зборуваат!

Колку од вас во моментов имате вест што нестрпливо чекате да ја споделите на ваш Twitter или Facebook профил?! Нормално е, возбудени сте и сакате што побрзо да ги информирате сите другари за вашите супер интересни вести. Почекајте малку! Што ако имате пристап до екипа на мнооогу влијателни друштвени профили. Екипа од луѓе што буквално […]
GoogleIO2014

Google I/O 2014 конференција

by Админon 27/06/2014
Гледајќи ја Google I/O- 2014 конференцијата за програмери што се одржа во Сан Франциско, си реков “wow ова е фасцинантно ” иновативните идеи, тимската работа, внимателните истражувања и технологијата даваат производи кои секојдневно ги поместуваат границите на невозможното и го поедноставуваат начинот на живеење. Знаете дека  Google наскоро може да биде во Вашиот дом, Вашиот […]

macedonia-startup-nation

Стартап нација #времеЕ

Размислував,… па гуглав “how to create a startup nation” и не се зачудив! Израел е во скоро секој муабет на оваа тема. Научив нов збор chutzpah (ḥutspâ (חֻצְפָּה)), и како што укапирав значи неформалност со блага доза на арогантност или дрскост. Подетално, овој збор опишува став, кој ги охрабрува помладите да предизвикаат авторитет, да кажат […]
silikonska-dolina-facebook

Во живо од “силиконската долина”

Сан Франциско е многу сличен град како Скопје, а и луѓето не се многу поразлични. Ќе се изненадите колку многу луѓе на улица ќе ве поздрават или ако лутате ќе ве прашаат дали ви треба помош. Ако некогаш имате можност да патувате во US, ако имате свој бизнис, сакате да најдете бизнис партнер, сакате да […]

facebook-so-nov-izgled

Нов изглед на Facebook страните

by Админon 10/03/2014
Facebook уште еднаш го подобрува изгледот на Facebook страните. Но не се секирајте, промените нема да влијаат на димензиите или на самите функционалности на вашата бизнис страна. Најголем дел од овие промени се однесуваат на самиот изглед и мали модификации во навигацијата. Еве го новиот изглед: Прочитајте подолу за пооделните промени: Дизајн на cover слика […]
facebook-retargeting

Facebook ре-таргетирање за паметни маркетери

Ретаргетирањето е ‘hard core’ техника за интернет маркетинг. Сите што користат ваков формат на маркетинг точно знаат како се однесуваат нивните вебсајт посетители и според мене многу паметно си ги трошат своите маркетинг буџети. Ре-таргетирањето веќе со години е најефективниот начин за користење на Google Adwords. Ако прочитате повеќе за техниката на ретаргетирање, ќе сретнете […]