Туторијали
-
НАЈНОВИ ПОСТОВИ
 
facebook-retargeting

Facebook ре-таргетирање за паметни маркетери

Ретаргетирањето е ‘hard core’ техника за интернет маркетинг. Сите што користат ваков формат на маркетинг точно знаат како се однесуваат нивните вебсајт посетители и според мене многу паметно си ги трошат своите маркетинг буџети. Ре-таргетирањето веќе со години е најефективниот начин за користење на Google Adwords. Ако прочитате повеќе за техниката на ретаргетирање, ќе сретнете […]
soundwave

Интервју со основачот на Soundwave

Вашиот музички свет во мобилната апликација Soundwave – дознајте што слушаат вашите пријатели, споделете и вие што слушате во моментот, која музика се слуша во вашиот град или улица и креирајте мапа со вашата музика и музиката на вашите пријатели. Вчера TеchCrunch пишуваше за новата интеграција на Soundwave со Youtube и можноста за поврзување со […]

facebook-conversion-ads

Мерење на вебсајт конверзии од Facebook реклами

Facebook има супер едноставан процедура за да ви овозможи мерење на конверзии на вашиот вебсајт. Ќе треба да си креирате пиксел код и ќе треба да го додадете на страната која сметате дека е важна за регистрирање на конверзии. Најчесто е веб страната по пополнување на форма за регистрација или уште подобро ако имате интегрирано […]
facebook-newsfeed-ads

Од 15ти јануари нови правила за Facebook рекламите во Newsfeed

by Админon 20/12/2012
Од 15ти јануари 2013, Facebook рекламите и Sponsored Stories со позиција во Newsfeed-от ќе мора да содржат само 20% текст од останатата површина на сликата.  Значи сеуште ќе можете да напишете информации на сликите што ги спонзорирате, но овој текст ќе мора да зафаќа површина помала од 20% од просторот на целата слика,  правило Section […]

facebook-ponudi

За што можете да ги користите Facebook Offers?!

Пред неколку часа, Facebook offers  се официјално достапни за сите фан страни со над 400 фанови. Веќе пишувавме за Facebook offers уште кога беа во бета, па во овој пост нема да ви објаснуваме како да ги сетирате овие онлајн купони. Повеќе не интересира како можете веднаш да почнете да ги користите и за што најмногу ќе […]
Facebook Инфографик

Инфографик – The Power of Facebook Advertising

Во последно време Facebook вложува доста напор за едукација на бизнисите за поволностите од користење на платформата на Facebook за бизнис цели. Најголеми предности се секако бројот на корисници, времето кое корисниците го поминуваат на Facebook, можностите за прецизно таргетирање и ефикасноста во доаѓање до целната публика и најважно ROI. Ова е само почеток, а […]